Uitbreiding onderwaterwereld bij Radiotherapie

Uitbreiding onderwaterwereld bij Radiotherapie

12 april 2023

Sinds kort kunnen patiënten, hun naasten en medewerkers van Radiotherapie nog meer genieten van een onderwaterwereld in het souterrain van de afdeling. Louise Caspers, theatervormgever van beroep, heeft hier na 14 jaar wederom een fantastisch werkstuk afgeleverd.

In 2009 hadden patiënten in de wachtruimte in het souterrain van de afdeling uitzicht op een grote kale betonnen muur. De afdeling heeft destijds Louise gevraagd om deze muur op te vrolijken, zodat het wachten voor patiënten daar minder saai zou zijn. De vorm van de ruimte, een hoge betonnen bak, insprireerde haar om een onderwaterwereld te schilderen met mooie kleurige vissen.

Afgelopen jaar is het schilderij dat op de wand binnen, grenzend aan de onderwaterwereld buiten, hing teruggegaan naar de eigenaar. Daardoor bleef ook hier een grote kale muur achter waar patiënten staan te wachten op de lift. Het idee werd geboren om de onderwaterwereld van buiten door te trekken op deze binnenmuur. Uiteraard was Louise hier de aangewezen persoon voor om haar werk uit te breiden naar binnen.

Ook dit keer konden patiënten en medewerkers weer toekijken hoe haar werk vorderde. Louise gaf aan weer leuke contacten met hen te hebben over de muurschildering. Zo kwam elke dag een man foto’s maken van haar opzetten. Deze waren bedoeld voor zijn dochter, die ook schildert. En daarnaast hoorde een van de patiënten van haar dat de haai rechtsonder een verpleegstershaai is en de blauwe vissen in het midden doktersvissen. Een onderwaterwereld passend in stijl bij de medische wereld in het UMCG dus.

Kijk voor meer werk van Louise op www.louisecaspers.com