Gynaecologie
Baarmoeder | Baarmoederhals | Schaamlip | Vagina
Het Behandelteam Gynaecologie behandelt alle gynaecologische tumoren met de meest moderne beeldvormings- en radiotherapietechnieken.
Onze multidisciplinaire aanpak
We bespreken alle patiënten met gynaecologische tumoren wekelijks in een multidisciplinair overleg. Bij dit overleg zijn de volgende specialismen vertegenwoordigd: gynaecologie, radiologie, medische-oncologie, radiotherapie en pathologie. Het team bespreekt per patiënt wat de beste behandeling is, en welke stappen nog moeten worden ondernomen alvorens met de behandeling kan worden begonnen.
We beschikken over de meest geavanceerde bestralingstechnieken zoals VMAT en MRI-gestuurde brachytherapie. Voor het exact bepalen van de locatie en vorm van de tumor, en van omliggend gezond weefsel, maken we gebruik van beeldvorming met CT en MRI.
Hier vindt u meer informatie over onze behandeltechnieken.
Protonentherapie
Sinds januari 2018 biedt onze afdeling protonentherapie aan. Deze behandeling is nog niet beschikbaar voor patiënten met gynaecologische tumoren. In de nabije toekomst zullen we deze behandeling voor geselecteerde indicaties aanbieden.
In onderstaande folders kunt u informatie vinden over de inwendige bestraling van de vagina en de baarmoederhals:
Download: Inwendige bestraling van de vagina.pdf
Drs. J. C. Beukema
Specialisatie:
Gynaecologische tumoren
Gastro-enterologische tumoren
Goedaardige tumoren
Drs. M. Berveling
Specialisatie:
Gynaecologische tumoren
Gastro-enterologische tumoren
Drs. S. Bijmolt
Specialisatie:
Gynaecologische tumoren
Urologische tumoren
Wij nemen deel aan de volgende klinische studies:
PORTEC 4a studie (inclusie van patiënten is gesloten)
Deze studie onderzoekt de rol van prognostische risicofactoren bij het bepalen van de beste behandelstrategie van patiënten met kanker van het baarmoederslijmvlies (endometrium).
SPARC studie (inclusie van patiënten is gesloten)
De studie evalueert of extra begeleiding (seksuele revalidatie) door getrainde medewerkers patiëntenservice een verbetering geeft in het seksueel functioneren van vrouwen behandeld met radiotherapie voor gynaecologische kanker, in vergelijking met de optimale reguliere zorg.
Nederlandse Kankerregistratie
Wij delen patiëntgegevens met de Nederlandse Kankerregistratie (NKR). Ze gebruiken die gegevens voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker en de behandeling ervan. Zij kunnen niet zien van wie die gegevens zijn. Meer informatie over het gebruik van die gegevens staat op de website van het Integraal Kankerinstituut Nederland. Lees ook hoe wij omgaan met uw gegevens.