Zijn er voedingsadviezen?

Zijn er voedingsadviezen?

Goede voeding speelt een belangrijke rol tijdens uw behandeling. Het zorgt voor een zo goed mogelijke conditie van uw lichaam en draagt bij aan het herstel van de gezonde cellen die door de bestraling zijn beschadigd. Het is daarom belangrijk voeding te gebruiken die voldoende energie en voedingsstoffen bevat. Daarnaast is het belangrijk om voldoende te drinken.

Bestraling vernietigt kankercellen. Dit zorgt voor afvalstoffen. Er is vocht nodig om die afvalstoffen via de nieren af te voeren. Daarom is het goed 1,5 tot 2 liter vocht per dag te gebruiken. Dit betekent minimaal 10 glazen of 13 kopjes vocht per dag. Houd de kleur van uw urine in de gaten: hoe lichter, hoe beter.

 

Wilt u extra informatie over goede voeding tijdens de bestraling dan kunt u via de medewerkers Patiëntenservice vragen naar een de brochures “Voedingsadvies bij buikbestraling” en “Voedingsadvies bij hoofd-halsbestraling”. Daarnaast heeft KWF de folder “Voeding bij kanker”  die te vinden is in het folderrek in de wachtkamer.